18 måder annoncering kan give dig det trafik boost, du har brug for

Boost din website trafik med annoncering via disse 18 måder.

Growth Marketing
 — 
10
 Min read
 — 
March 2, 2021

👋 Hey, jeg er Thomas og velkommen til mit newsletter Moxii 🤩 Cirka 1-2 gange om måneden tackler jeg spørgsmål om growth, marketing, startups, etc. og prøver generelt bare at være hjælpsom. Send mig dine spørgsmål og som tak giver jeg actionable, real-talk advice 🤜🤛

✨ Tilmeld newsletter ✨

NB! Denne artikel er kapitel 10 om hvordan annoncering kan give dig et trafik boost, i artikel serien
117 måder du kan øge trafikken på dit website i 2019 (nemt, hurtigt & effektivt)

---

En af de mest kendte måder at drive trafik til dit website, er selvfølgelig annoncer - så dem skal du selvfølgelig ikke snydes for. Derfor er her hvordan du kan bruge annoncer til at drive mere trafik til dit website.

[Grunden til vi starter på #100 nedenfor er, at dette som sagt er kapitel 10 i artikel serien “117 måder du kan øge trafikken på dit website i 2019”]

Website trafik taktik #100: Twitter annoncer

Twitter annoncer vinder stille og roligt frem som en måde du kan promovere dit website. Eftersom de ikke har nær den samme popularitet som fx Facebook og Google annoncer, er der stadig en god mulighed for at udnytte dem i det tidlige stadie og dermed få noget ikke særligt dyrt trafik til dit website.

twitter-annonce.png

Website trafik taktik #101: LinkedIn annoncer

Hvis du har en virksomhed, der hjælper andre virksomheder/erhvervsdrivende, kan LinkedIn være det ideelle sted at fange dem. LinkedIns annonceringsplatform har i lang tid været lysår bagud ift. fx Facebook, osv. Heldigvis er de dog på det sidste begyndt at oppe sig lidt, så det giver efterhånden mening og begynde at forsøge sig med det.

linkedin-annonce.png

Folk bruger som regel LinkedIn, når de leder efter content, der relaterer sig til deres jobs eller industri. Så hvis du formår at promovere noget, der er relevant for dem, når de er i det mindset, vil du formentlig konvertere bedre end Facebook og Twitter.

Facebook trafik taktik #102: Facebook annoncer

Facebook var garanteret noget af det første, du tænkte på, da jeg sagde “annoncer” - og med god grund.

facebook-annonce.png

Det giver dig en smule mere fleksibilitet end andre annoncenetværk, idet du kan fokusere på højre side vs. newsfeed, du kan nemt lave retargeting, du kan booste artikler eller opslag, osv. Eller bare vælge at fokusere på likes.

Hvis du vil prøve kræfter med Facebook annoncering, så læs først artiklen “Det lærte jeg af at bruge over 100.000 kr. på Facebook annoncer

Website trafik taktik #103: Brug Google Search Ads

Med Google Search Ads behøver du ikke vente på at din SEO begynder at virke: du har mulighed for med det samme at hoppe direkte til tops i Googles søgeresultater.

google-search-ads.png

Ulempen er dog, at afhængigt af den niche du forsøger at ramme, kan det hurtigt blive meget dyrt. Men hvis du promoverer noget, som de fleste ikke betaler for at vise, kan du hurtigt få billig trafik.

Website trafik taktik #104: Brug også Google Display Ads

En anden mulighed via Google er at lave nogle Display Ads. Det er de annoncer du ser i bannere på andre folks sider, hvilket lader dig målrette produkter eller services til folk der læser relevant content, som andre har publiceret.

I et felt med høj konkurrence, vil det igen hurtigt blive dyrt. Men med en mindre niche, hvor færre folk promoverer, kan du få billig trafik fra andre folks content.

Website trafik taktik #105: Glem ikke Pinterest annoncer

Pinterest har for nyligt åbnet op for, at du kan annoncere og betale med et dansk udstedt kreditkort. Så hvis du har visuelt content (tøj, mad, etc.) der normalt performer godt på Pinterests meget visuelle platform, vil det formentlig være et godt sted at promovere dit content.

pinterest-annonce.png

Website trafik taktik #106: Betalt Mix promovering

Mix (tidligere Stumbleupon) er et nordamerikansk website, der hurtigt lader dig hoppe fra website til website for at finde noget interessant at læse eller lave. Ved at promovere dig selv på deres annonce netværk, får du en foretrukken placering i deres anbefalinger og mere trafik til dit website, som et direkte resultat heraf.

mix-promovering.png

Mix annoncer er værd at prøve, hvis du har catchy og interessante overskrifter, der giver folk lyst til at kigge forbi.

NB! Mix brugere hopper hurtigere fra artikel til artikel end i de fleste andre tilfælde, så hav noget på dit site, der skaber opmærksomhed.

Website trafik taktik #107: Instagram annoncer

Der findes grundlæggende to måder, du kan annoncere på Instagram:

  1. Du kan købe annoncer, der bliver vist i folks feeds, stories, etc. via Instagrams partner program, eller
  2. Du kan betale Instagram brugere med mange følgere for at bruge og promovere dit produkt
instagram-annonce.png

Website trafik taktik #108: Prøv at bruge Reddit annoncer

Reddit, den populære artikel-indekserings- og diskussionsside, tilbyder også en annonceplatform.

reddit-annonce.png

En af fordelene ved at annoncere på Reddit er, at du kan målrette dine annoncer mod folk, der læser bestemte “subreddits”.

Website trafik taktik #109: Bing annoncer kan give dig det boost, du har brug for

Tro det eller ej, folk bruger rent faktisk Bing - og eftersom der er markant lavere efterspørgsel end hos Google, kan du konkurrere om keywords markant billigere.

bing-annonce.png

Ulempen er dog, at du har mindre trafik at gå efter. Men hvis du er i et marked med høj konkurrence og har svært ved at betale trafik fra Google, kan Bing være et godt sted at eksperimentere.

Website trafik taktik #110: Yahoo annoncer

Ligesom Bing, er Yahoo en langt mindre populær søgemaskine end Google. Derfor kan du som regel også her få billigere annonceplacering. Prøv at gå til Yahoos annonceplatform og se hvor meget trafik du kan få.

yahoo-annonce.png

Website trafik taktik #111: Brug retargeting annoncer

Hos de fleste platforme jeg har nævnt ovenfor (specielt Google, Facebook og Twitter), kan du bruge en “retargeting pixel” til at sende folk tilbage til dit site efter de allerede har besøgt det.

retargeting-annonce.png

Dem du rammer her, genkender allerede dit brand og giver som regel langt billigere kliks end hos helt nye mennesker, der aldrig før har hørt om dig.

Hvis du vil gå lidt mere avanceret til værks, kan du prøve at vise dem annoncer med specifikke produkter, de har kigget på for at prøve at få dem tilbage og færdiggøre deres køb.

Website trafik taktik #112: Mobil annoncer vil også hjælpe dig

Hvis du har en app, eller en mobil-optimeret landing page (det bør alle dine sider sådan set være!), kan mobil annoncer være en god måde at drive mere trafik til dit site.

mobil-annonce.png

Website trafik taktik #113: Køb annoncer på niche sites

Der er højst sandsynligt en række blogs og andre mindre sider i din niche, der laver content relateret til dine produkter.

Ved at række ud til dem, kan du forhandle annonceplacering på deres side uden om Googles Display netværk, hvilket betyder du får en bedre pris og et mere direkte forhold til ejeren af siden.

Til gengæld får ejeren content, som vedkommende ved passer til deres læsere, i stedet for at håbe på Google viser gode annoncer.

Website trafik taktik #114: Sponsorér et relevant nyhedsbrev

Du kan række ud til nogle der har et stort antal email subscribers og tilbyde dem at betale dem for at promovere dit produkt i en af deres næste nyhedsbreve/mails.

sponsorer-et-nyhedsbrev.png

… og længere nede i mailen fandt man det her:

sponsoreret-nyhedsbrev.png

Denne type er meget målrettet, fordi de bliver sendt ud folk, der opfatter denne person som værende en autoritet og har derfor typisk en højere konverteringsrate end bare en display annonce eller sidebar promovering.

Website trafik taktik #115: Sponsorér en takke-side

En tredje mulighed for at sponsorere en side, der er relateret til din målgruppe er, at promovere dig selv på deres takke-side, som de viser deres besøgende efter de har signet op.

takke-side-sponsorat.png

Når folk lander på den side, har de allerede “ja-hatten” på og det er derfor mere sandsynligt, at de samtidig er interesserede i noget andet, som forfatteren mener er relevant at promovere der. Ved at have dine annoncer her, sikrer du dig, at det kun er højt kvalificerede leads, der ser det.

Website trafik taktik #116: Køb fysiske annoncer

Bare fordi det ikke er på internettet, betyder det ikke, det ikke kan virke.

fysisk-annonce.png

Alt afhængigt af hvilken type trafik du ønsker på dit site, kan du bruge forskellige services til at finde billboards eller andre fysiske steder, som ikke er særligt dyre, men hvor det kan give folk en grund til at kigge forbi dit site.

Det er nok ikke det første, du tænker på - men det kan godt fungere.

Website trafik #117: Køb printannoncer

Hvis du sælger et produkt eller en service, findes der næsten med garanti et magasin der bliver læst af din målgruppe.

slack-print-annonce.png

Du kan række ud til magasinet (der er som regel kontaktinfo online eller bagerst i magasinet) og høre om deres annonce muligheder og lave en prøve i deres næste udgave.

Afhængigt af hvor målrettet og interessant din annonce er, kan det godt være billigere end web-annoncering - primært fordi så få gør det.

DIN TUR!

Med nu 117 taktikker i ærmet, har du ingen undskyldninger for ikke at have nok trafik!

Selv hvis du kun bruger en fraktion af alle de her trafik taktikker, jeg har nævnt i denne artikel serie, vil du kunne se et markant boost i dine website trafik statistikker.

For bedre at kunne holde styr på alle taktikkerne og hvilke der giver mening for dig at fokusere på, har jeg lavet en trafik taktik lommeregner. Her vælger du blot 1) hvor meget tid du har til det, 2) dit budget og 3) din ønskede impact → herefter prioriterer værktøjet automatisk, hvad der giver mening for dig at fokusere på lige nu og her.

>> DOWNLOAD TRAFIK TAKTIK LOMMEREGNEREN HER <<

HAR DU IKKE FÅET LÆST DE RESTERENDE TRAFIK TAKTIK ARTIKLER?

Hvis du ikke har fået læst de resterende trafik taktik artikler, er her en oversigt over alle kapitlerne:

Kan du lide det, du læser? 🥸 Så overvej at dele det med en ven eller tilmeld dig nyhedsbrevet (hvis du ikke allerede har gjort det).

✨ Tilmeld newsletter ✨