19 min read

Facebook call-to-actions med eksempler (der rent faktisk bliver klikket på!)

Performer dine Facebook annoncer ikke? Så lær hvordan du optimerer dine CTAs med masser af eksempler.
Facebook call-to-actions med eksempler (der rent faktisk bliver klikket på!)

👋 Hej, jeg hedder Thomas og velkommen til mit newsletter 🤩 Cirka 1-2 gange om måneden skriver jeg om at bygge, vækste og skalere startups 🌱 ... og det er 100% gratis 😉

Overvej at tilmelde dig, hvis du ikke allerede har gjort det (eller del med en ven) 👇


>> BONUS MATERIALE: FACEBOOK CTA CHEAT SHEET <<

Ved du hvilket socialt medie danskerne bruger mest?

Facebook! 53% af danskerne mellem 16-89 år brugte i 2018 dagligt Facebook. Og de næstmest brugte sociale medier var Instagram og SnapChat, der dagligt blev brugt af 19% hver.

Og kigger vi globalt, findes der 2,32 MILLIARDER aktive brugere hver måned på Facebook. Så uanset om vi kigger lokalt i Danmark eller globalt, så har dine Facebook posts sandsynlighed for at ramme langt flere end på noget andet socialt medie.

Derfor har du brug for at naile dine call-to-actions på Facebook.

Men lad os starte med at vende 180 grader - den traditionelle call-to-action (eller CTA) vi kender i dag, er ved at uddø.

Hvis du stadig tror, at en call-to-action er en knap der siger “Læs mere”, så bør du fortsætte med at læse. For det er bare en enkelt del af den overordnede ligning.

For en call-to-action er ikke bare end slut handling Facebook brugerne tager. Selve call-to-action på Facebook starter langt før det.

Når de stopper med at scrolle? Det er en action.

Når de læser dit opslag? Det er en action.

Når de klikker? Det er en action.

Kigger du ud af vinduet?

Paddling.png

Hvilket teknisk set også er en handling.

Så det er tid til en mere holistisk tilgang til hvad en call-to-action faktisk er på Facebook.

DEN NYE MÅDE AT LAVE EN FACEBOOK CALL-TO-ACTION

Billede 1.png

Den nye Facebook call-to-action udgør fire centrale søjler:

  1. Dit billede: Du ved hvad billedet er. Dit billede vil få folk til at stoppe op og læse dit budskab.
  2. Din overskrift: Det er overskriften under dit billede. Det er som regel titlen på den side, du linker til.
  3. Din beskrivelse: Det er det, der er under overskriften. Det fungerer som en modifikator for overskriften.
  4. Din status: Det er teksten over billedet. Det er her du typisk formidler dine følelser om alt fra katte til folketingsvalg.

Disse fungerer alle i harmoni til at få dit publikum til at gøre noget.

Hvorfor lister jeg dem op på den her måde? Fordi Andrew Scherr, Paid Media Manager fra Bluestem Brands og tidligere Leadpages, fandt ud af, at det er i den rækkefølge folk ser dit opslag.

Det var resultatet efter han nøje studerede engagementet fra hans opslag, der har nået over 2,2 MILLIARDER folk. Størstedelen af Facebook brugere vil kigge på dit billede, så din overskrift, derefter din beskrivelse og måske din status.

Så hvis det er progressionen, er det tid til at skrive nogle Facebook “call-to-actions” der rent faktisk bliver klikket på og delt.

Lad mig vise dig hvordan.

(Eller hvis du vil spare noget tid, kan du downloade det her cheat sheet jeg har lavet. Det dækker alle fire områder og det bedste tip for hver.(

FACEBOOK CALL-TO-ACTION SØJLE 1: DIT BILLEDE

Billede 2.png

CALL-TO-ACTION: STOP MED AT SCROLLE

93% af de mest engagerende opslag på Facebook har et billede.

Lad det lige sive ind. Hvis du ikke har opdaget det, har Facebook radikalt skiftet til en mere visuel platform. Jeg mener - prøv bare at se et typisk news feed:

GIF.gif

For jer der tæller derhjemme, så er der her to ikke-visuelle statusser og 16 visuelle statusser (video, billede, etc.)

Det ser ud til, at alle andre fik memoet om at engagerende opslag har brug for et multimedie. Mest fordi man ikke lægger mærke til de opslag, der ikke har billeder.

Så spørg dig selv - hvis den gennemsnitlige person har så mange billeder i sit news feed, hvad skal der så til for at de stopper op og læser dit opslag?

Du må hellere have et billede, der skiller sig ud. Du har grundlæggende tre veje til at gøre dit billede værd at stoppe ved.

1) GØR DINE BILLEDER UORTODOKSE

VIl du vide hvordan jeg ved, at jeg fik en persons opmærksomhed 100%?

Det er når jeg får den her reaktion: “Vent..hvad!?”

Det betyder, at de rent faktisk tænkte over, hvad jeg lige sagde og det ikke bare fløj ud igennem det andet øre. Vores hjerner opbygger et bias (ikke altid den dårlige version) for at associere og behandle ting hurtigt og effektivt.

Det er sådan vi er i stand til at komme igennem vores hverdagsliv så nemt. Det stopper os i at glo på en ko i 10 sekunder, tænke over det og så gå videre - “Ohh, det er en ko”. Disse biases hjælper os med at skelne det normale fra det unormale.

Så når jeg ser noget lignende i mit news feed:

Billede 3.png

… så opdager jeg hurtigt, at det er unormalt. Hvorfor er der et stort billede af møg i mit news feed? Det får mig stensikkert til at stoppe op og tænke “Vent...hvad!?”

Den her har også fået mig til at stoppe op og læse:

Billede 4.png

Hvorfor har kvinden iført sig et falsk skæg og store Martin Scorsese øjenbryn? Det er anderledes, hvilket er brugbart i en sprint for at fange opmærksomheden.

Men… du kan ikke bruge det hele tiden. Dit publikum vil scrolle videre, hvis du altid poster uortodokse billeder. Det er derfor du kan bruge de næste to tips igen og igen.

2) GØR BILLEDET LYST

Lad os tage en side fra Pinterest lærebogen. Eftersom Pinterest næsten er 100% visuelt, kan vi lære noget fra deres brugere.

Helt specifikt: lyse billeder er “repinned” (delt) 20x mere end mørke billeder.

Så lyse billeder har noget at skulle have sagt. Vi ved allerede, at retail tøjbutikker bruger lyse farver til at fremkalde en beroligende, afslappende oplevelse for forbrugerne til at putte dem i en bedre sindstilstand.

Så det giver mening at lyse farver som helhed har en bedre reaktion. Det er derfor Amy Porterfield (aka Facebook dronningen) bruger lyse farver i størstedelen af hendes opslag:

Mange af hendes opslag bruger en plain, lys baggrund for at skille sig ud. Ikke noget fancy design eller stock photos eller noget. Bare en lys, simpel baggrund. Og hvis en af verdens bedste nulevende Facebook eksperter gør det…

Mange retailers har også fulgt trop:

Billede 6.png

Det er en simpel hvid baggrund, der får tøjet til at poppe ud af skærmen. Så husk at gøre dit billede lyst, før du sender det afsted til Facebook masserne.

3) LAD DINE ORD BÆRE BILLEDET

En af de mere tidsløse regler for TV reklamer er følgende:

“Forbrugeren skal være i stand til at opfange meningen med reklamen selvom lyden er slået fra.”

Det er faktisk en ret god pointe for alle der laver billeder til Facebook: lad billedet overbringe pointen.

Billede 5.png

Lad os hoppe tilbage til Amy Porterfield eksemplet. Hendes billede bringer essensen af hendes opslag. Når du scroller igennem dit feed, ved du allerede hvad opslaget omhandler alene pga. billedet.

Det frigør hendes overskrift og beskrivelse til at kunne bygge oven på budskabet i billedet. Eller hvis du er på udkig efter en mere direkte og opsigtsvækkende beskrivelse…

Billede 7.png

Det er et rimeligt tydeligt budskab. Du ved præcis hvad opslaget omhandler (construction accident). Ellers er der også den mere subtile tilgang, som efterlader dig lidt nysgerrig:

Billede 8.png

Du kigger formentlig på det og tænker “Oh… Hvad ER egentlig forskellen på burnt og burned?”. Det er interessant nok til at få dig til at stoppe og i det mindste læse opslaget (hvilket faktisk godt kunne være skrevet mere dragende).

BONUS: Hvis du skriver på engelsk og ikke bruger Grammarly, så kan jeg varmt anbefale det.

Ting du bør undgå:

  • Lad vær med at vælge et mørkt og kedeligt billede
  • Lad vær med at bruge billeder med vandmærker, der ikke er dine egne (det er bare at stjæle)
  • Lad vær med at bruge et grynet eller sløret billede
  • Lad vær med at bruge et billede, der ikke relaterer til dit opslag

Hvis du har brug for en hurtig og nem måde at lave dine Facebook billeder, så prøv Canva. Det er gratis og jeg bruger dem selv til at lave alle billeder på den her blog. Plus de har pre-made billede dimensioner til Facebook, osv.

OPBYGNING AF DEN PERFEKTE FACEBOOK CTA: KUN BILLEDE

I hver af de her sektioner, vil jeg vise dig, hvad der sker, når du nailer én af søjlerne i den perfekte Facebook CTA - men glemmer resten. Så her er et Facebook opslag der har et solidt billede, men som mangler en overskrift, beskrivelse og status:

Billede 9.png

Opslaget har et  sprødt, lyst billede af et par sko (se bort fra, om du kan lide skoene eller ej). Hvis du leder efter sko, er det nok til at få dig til at stoppe med at scrolle (hvilket er den handling vi går efter).

Men… overskrift, beskrivelse og status halter alle gevaldigt. Overskriften fortæller ikke engang om skoene og der er ingen beskrivelse. Opslagets status er bare en bunke brands der er listet op.

Så du har muligvis fået en Facebooker til at stoppe med at scrolle. Men du har ikke givet dem nogen grund til at klikke videre.

Derfor hopper vi videre til den anden vigtigste søjle: din overskrift.

FACEBOOK CALL-TO-ACTION SØJLE 2: DIN OVERSKRIFT

Billede 10.png

CALL-TO-ACTION: LÆS OPSLAGET

Hvilken af disse overskrifter appellerer mest til dig?

Billede 11.png

ELLER

Billede 12.png

Come on. Vi ved allerede, at dem på første klasse får langt bedre mad end os mere dødelige på monkey class. Det er ikke ligefrem en chokerende nyhed.

Men den anden overskrift?

Billede 13.png

Det putter et helt nyt spin på flymad. Selvfølgelig vil jeg gerne se forskellen på mulighederne. Specielt hvis jeg får mulighed for at se forskellen på tværs af 10 forskellige flyselskaber.

Det er alt sammen i præsentationen. Det er præcis samme historie bag ved de valg, men overskriften præsenterer det forskelligt.

Dit ordvalg til at præsentere dit content er altafgørende. Du har måske et fedt billede der fik folk til at stoppe med at scrolle, men hvis din overskrift ikke interesserer dem, så smutter de igen.

TIP: Din overskrift kan være én linje lang (56-58 karakterer) eller to linjer lang (112-116 karakterer). Hvis du bruger to linjer, har du mindre plads til beskrivelsen.

Tjek overskriften på de her to opslag med højt engagement:

Billede 14.png

Det er “Fortæl alt” tilgangen. Formlen er (substantiv) + (chokerende handling) + (chokerende resultat/udfald). Det leder til en overskrift som den her “(Workers) + (confess the stunts) + (that got them fired) eller på dansk “(Ansatte) + (tilstår de stunts) + (der fik dem fyret)”.

Det er en langt bedre overskrift end “Ansatte fortæller hvorfor de blev fyret”. Der er ikke nær så mange følelser i den overskrift, selvom de grundlæggende fortæller det samme. Når du tilføjer ord som fx “tilstår” eller “stunts” gør det overskriften mere provokerende.

Billede 15.png

Her ser du en fordels-drevet tilgang. Formlen er langt mere ligetil med (Fordel) + (objekt). Den her overskrift bytter godt nok rundt på formlen (den ville være bedre, hvis det var “SALE: 59% OFF Our best Women’s Hoodies”), men den er stadig effektiv.

Billede 16.png

Ouch. Hvordan føles den her overskrift, husejere? Irriterer det dig? Får du lyst til at klikke og se, hvad den her person overhovedet er for en størrelse?

Og hvad med jer, lejere? Giver det en form for validering af dit valg? Giver det dig lyst til at se, hvorfor du ikke skal købe et hus?

Det er skønheden ved den her type overskrift. Det går imod strømmen og kommer med et statement. Formlen for den her type overskrift er (Action) + (Modsigelse).

Hvis du har lavet noget content, der kan forårsage den her slags opdeling (uden at skade nogen), så er det en stærk formel at støtte sig op af.

Men hvis du leder efter flere overskrifter, kan du prøve nedenstående:

49 FORMLER PÅ OVERSKRIFTER

Jeg har lavet en lille oversigt over 49 formler for overskrifter, der kan øge din konvertering betydeligt (satser på at skrive en mere uddybende artikel om emnet, når jeg lige får tid). De er alle afprøvede formler (som dem ovenfor), der kan guide dig i din rejse mod den perfekte overskrift.

49.png

>> KLIK HER FOR AT DOWNLOADE DE 49 OVERSKRIFTER SOM EXCEL <<

Ting du bør undgå:

  • Lad vær med at skrive for lange overskrifter
  • Lad vær med at lave grammatiske fejl
  • Lad vær med at være kedelig

HVORDAN VED DU, HVORDAN DIT OPSLAG SER UD?

Det her er spørgsmålet til 1 mio! Når du deler et link på Facebook, har du ingen idé om hvordan det kommer til at se ud.

Hvis din sides kode ikke er optimeret til deling, kan du komme til at trække de forkerte billeder, overskrifter og selv beskrivelser (nogle gange alt sammen på én gang).

Der er to måder, du kan forebygge det på:

1) FACEBOOK SHARING DEBUGGER TOOL

Det her tool er lavet af Facebooks developer team og hjælper dig med at se hvordan dit link kommer til at se ud i et Facebook opslag.

Alt du skal gøre er at hoppe over til toolet og indsætte den URL du vil dele på Facebook. Derefter giver Facebook dig et preview og giver forslag, hvis noget er galt:

Billede 17.png

Fx mangler vi FB App ID, så stories delt på Facebook bliver vist ordentlig i app’en. Det er en af tingene, vi kunne fikse.

Hvis du kigger i ‘Link preview’ sektionen, kan du se hvordan linket ser ud, hvis det bliver slået op på Facebook. Under det forklarer Facebook hvor de trækker informationen fra baseret på dine tags.

Så det er en fin måde at finde ud af, hvordan dit link vil se ud.

Men hvis noget er galt, hvad skal du så gøre ved det?

Hvis du ikke ved, hvordan man koder, kan det virker uoverskueligt at fikse problemer som at trække det forkerte billede eller slette din beskrivelse. (De fleste website builders som SquareSpace, WiX, Shopify, osv. har dog styr på dette)

Derfor har vi mulighed nr. 2.

2) BRUG BUFFER

Buffer en et planlægningsværktøj til sociale medier. De fleste bruger det til at planlægge deres Facebook opslag, LinkedIn, Instagram og andre sociale medier.

Men både du og jeg kan bruge det til at ændre hvordan vores links ser ud på Facebook (uden at skulle røre ved nogen form for kode!).

Billede 37.png

Du vil her se et preview af dit opslag, når du kopierer dit link ind i status sektionen. Herefter kan du rette billedet (eller uploade dit eget) og endda rette overskriften og beskrivelsen.

Det er den nemmeste måde at være sikker på, at dine opslag ser ud præcis på den måde du ønsker hver gang.

OPBYGNING AF DEN PERFEKTE FACEBOOK CTA: KUN BILLEDE OG OVERSKRIFT

Billedet og overskriften er de to vigtigste søjler af den nye Facebook call-to-action. De to alene kan få folk til at stoppe op, læse og klikke.

Men det er ikke altid tilfældet.

Billede 18.png

Det her er faktisk et ret lovende opslag. Billedet er lyst og har nogle sjove ord - og overskriften er ligetil med et interessant twist.

Men der er ingen beskrivelse. Og for at være ærlig, så kunne det godt bruge en. Det er forholdsvis svært at læse ordene på koppen, så en beskrivelse der måske indeholdte en sjov tekst og fortalte mig hvad jeg skulle gøre, ville være essentielt.

Det bringer os direkte videre til den tredje søjle: beskrivelsen.

Billede 19.png

>> DU KAN FÅ HELE CHEAT SHEETET VED AT KLIKKE HER <<

FACEBOOK CALL-TO-ACTION SØJLE 3: DIN BESKRIVELSE

Billede 20.png

CALL-TO-ACTION: CLICK THROUGH

Overvej lige den her samtale et kort øjeblik:

Billede 21.png

Det er omfanget af mine kunstneriske “evner”.

Det er én ting at fange nogens opmærksomhed. Det er noget helt andet at få dem til at blive interesseret. Men det sidste step til at klikke sig videre? Det er den sværeste del.

Det er her beskrivelsen kommer ind i billedet. Billedet stopper folk i at scrolle. Overskriften pirrer deres interesse. Beskrivelsen bygger oven på den interesse for at få læseren til at klikke.

Din beskrivelse af dit opslag vil per definition være én af følgende to ting:

  1. Din sides meta beskrivelse: Det er hvordan du beskriver siden. De fleste sider har et indbygget område, hvor man kan skrive meta beskrivelsen. Grundlæggende er det et resume af din side.
  2. De første ord på din side: Hvis du ikke har en meta beskrivelse tilgængelig, så viser Facebook de første ord på din side og fortsætter indtil de løber tør for plads.

For eksempel postede jeg den her på Moxii:

Billede 22.png

Kan du se, hvad der er galt her?

Mere eller mindre alt… Her glemte jeg at få lavet meta beskrivelsen, så Facebook trak automatisk de første mange ord fra selve artiklen. HOST*ROOKIE MISTAKE*HOST

For at være helt ærlig, så glemte jeg faktisk alt det jeg lige har skrevet om… for som du kan se, var billedet heller ikke optimeret ordentligt (tja, jeg glemte at tjekke det) og så kunne jeg have fjernet titlen og dermed givet mere plads til information for at supplere overskriften.

Så selvom man godt ved, hvad der skal til - så kan man stadig godt selv glemme det.

PRO TIP: Når du skriver din beskrivelse, har du to-tre linjer (164 til 246 karakterer, respektivt) at arbejde med. Hvis din overskrift er to linjer, har du kun to linjer til din beskrivelse.

Men husk, at du kan ændre beskrivelsen i Buffer. Det betyder, at du kan skifte fokus fra en SEO-rig meta beskrivelse til en mere fristende, Facebook-fokuseret beskrivelse.

Men det helt store spørgsmål er, hvad det vil sige at have en god beskrivelse?

Forsimplet kan det koges ned til følgende: En god Facebook beskrivelse bygger på løftet i din overskrift og efterlader en lyst til at vide/læse mere.

Her et eksempel på, hvor det ikke er tilfældet:

Billede 12.png

Det er opslaget om flymad igen (men seriøst, hvad er det lige med flymad?). Billedet er godt og overskriften nailer det.

Men beskrivelsen mangler en dedikeret meta beskrivelse, så Facebook trækker begyndelsen af artiklen indtil der ikke er mere plads.

Men hvorfor fungerer det ikke som beskrivelse? Teknisk set bygger det på overskriften og det efterlader en læselyst ved at fjerne beskrivelsen.

Men problemet er, at det ikke bygger på overskriften på den rigtige måde og det efterlader en læselyst af de forkerte årsager.

Når jeg snakker om at bygge på overskriften, refererer jeg til at tilføje værdi via et resume. Hvis jeg læser din overskrift og beskrivelse, bør jeg vide præcis hvad dit content indeholder. Og det bør ikke tage tre fulde linjer at gøre det.

AdEspresso analyserede tusindvis af Facebook opslag og fandt ud af, at de fleste beskrivelser var under 28 ord (eller to hele linjer):

Billede 23.png

Det betyder, at du skal holde dig til under to linjer med tekst i din beskrivelse. Og de to linjer skal give mig lyst til at klikke videre.

Lad os bruge nogle eksempler, vi allerede har set i den her guide for at vise hvordan en god beskrivelse ser ud. Det styrker indlæringen og alt det der jazz:

Billede 16.png

Se hvordan den her beskrivelse bygger på overskriften. Overskriften er i sig selv et provokerende statement og beskrivelsen følger op med et svar, der stadig er provokerende.

Det er hvad det vil sige, at bygge oven på overskriften. Tonen i overskriften var provokerende, så beskrivelsen følger den tone.

Billede 5.png

Bakker vi lige ud af den provokerende vej, kan vi tage et kig på hvad Amy Porterfield gjorde med hendes beskrivelse. Overskriften lover at svare på spørgsmål om at bygge en virksomhed.

Beskrivelsen bygger på, at der er konsistente og gentagelige steps som alle kan tage til at bygge deres virksomhed.

Jeg ville gerne se, hvad de steps ER. Beskrivelsen gør et fantastisk arbejde ved at bygge på overskriften ved, at love at give værdi for alle der ønsker at bygge deres virksomhed.

Alright, lige ét eksempel mere der linker til et produkt:

Billede 24.png

Så vi ved, at du kan få et fleece tæppe med billede print for $45. Overskriften er tydelig.

Det jeg særligt godt kan lide, er den sindsro beskrivelsen giver. Hver ordre bakkes op af en 100% “Just Right” garanti. Det betyder, at hvis du ikke kan lide billedet eller tæppet ikke er varmt, så kan du bare sende det retur.

Det giver et godt incitament til at købe. De præsenterer et produkt og minimerer hvad der kunne være en potentiel indvending mod at købe i selve beskrivelsen.

Den vigtigste at huske er, at bygge på din overskrift og give læseren lyst til mere. Hvis du gør det, så vil du få de click throughs du drømmer om.

Ting du bør undgå:

  • Lad vær med at skrive for lange beskrivelser.
  • Lad vær med at “frakoble” beskrivelsen fra overskriften
  • Lad vær med at miste dit momentum fra overskriften

OPBYGNING AF DEN PERFEKTE FACEBOOK CTA: BILLEDE, OVERSKRIFT OG BESKRIVELSE

Når du har tre ud af de fire søjler rigtige, vil Facebookers klikke på dit opslag som galninge.

På den anden side, når en søjle tydeligt mangler sammenlignet med de tre andre, kan det være en buzz killer:

NB! Overskriften er blevet redigeret - Kitchn havde faktisk en god en!

Et lyst og forfriskende billede. En overskrift der får mig til at savle. En beskrivelse der bygger godt på overskriften.

Og så kigger du på opslagets status… DAMN IT STATUS, HVORFOR ØDELAGDE DU DET FOR MIG?!

Det er bare en gentagelse af overskriften og det er ikke engang formateret rigtigt. Plus “watermelon” er stavet forkert. Og der er ikke noget link eller ask i den status. Det får opslaget til at se forfærdeligt ud.

Og det er netop derfor, vi skal snakke om den sidste søjle af den nye Facebook call-to-action: din status.

FACEBOOK CALL-TO-ACTION SØJLE 4: DIN STATUS

Billede 26.png

CALL-TO-ACTION: Click through

Jeg indrømmer det. De første tre søjler på den her liste, er klart de største faktorer ift. hvorvidt der bliver klikket på dit opslag eller ej.

Men… Selvom den normale progression er billede → overskrift → beskrivelse → status, så er det ikke altid tilfældet.

Det kan ske, at nogen går vejen billede → status → overskrift -- beskrivelse. Og når det sker, skal du sikre dig, at din status er præcis lige så engagerende som din overskrift og beskrivelse.

Der er to “trosretninger”, når det kommer til at skrive sin status.

1) GO LONG

Den “lange” tilgang bliver typisk brugt, når du mener dit opslag har brug for lidt mere kontekst end overskriften og beskrivelsen kan give.

Ramit Sethi (forfatter til bogen “I will teach you to be rich”) er kendt for at skrive lange emails og nogle gange bringer han den filosofi videre til sine Facebook opslag:

Billede 27.png

Ramit giver et sneak peek i hans opslag, næsten som et eksempel på hvad der kommer. Han giver dig nogle kontroversielle budskaber, eftersom emnet omhandler nogle forskellige ting, han ville ønske han kunne sige.

Det fungerer som en “lang” salgs smøre omkring hans content - næsten som en kort landingsside. Når du skriver en lang status, har du mulighed for at være mere overbevisende end din overskrift og beskrivelse tillader.

2) GO SHORT

Den anden mulighed er at skrive en kortere status. Hvis du skriver kort, satser du på, at din status fremkalder nok nysgerrighed til enten A) læse din overskrift og beskrivelse, eller B) click through til dit content.

BuzzFeed bruger typisk deres status som en kort kommentar til deres content:

Ok, se lige bort fra den 22-årige lingo der er brugt og kig mere på teorien bag den status. Rationalet bag er, at du vil læse statussen og tænke “Everyone of WHAT will transform my life?”

Det tvinger dig til at læse overskriften. BuzzFeed ved deres overskrift får en massiv omgang kliks. Så alt hvad der får dine øjne til at rulle ned forbi overskriften garanterer næsten et click through.

Dog kan en kortere status også være mere ligetil:

Billede 29.png

Den her status fra The Hollywood Reporter er ret så ligetil annoncering. De linker til en Wicked side i deres status, men det er en kort og sød annoncering.

De spiller på to ting:

  • Din spænding: Folk i USA elsker generelt Wicked, så den type annoncering vil efterlade læseren med en lyst til mere.
  • Du ved, der er noget vedhæftet: Hvis du ser det her opslag, kan du også se, at der er et stort billede vedhæftet til det. Det er kombinationen af at se noget spændende og vide der er mere information (hvis du klikker videre), der fungerer så godt.

Du læser formentlig alle disse tilgange og tænker “Hvilken type status skal jeg skrive?”

Lad os vende os mod videnskaben.

HVAD SIGER VIDENSKABEN OM DIN FACEBOOK STATUS?

Videnskaben siger, at de mest engagerende statusser er under 40 karakterer. Men en status med 80 eller færre karakterer får gennemsnitligt 66% mere engagement end alt over 80 karakterer:

Billede 30.png

KILDE

I den sammenhæng bør du satse på en kortere status.

HVAD SIGER JEG SELV?

Jeg har et lidt anderledes syn på sagen.

Ja, jeg tror en kort status er bedre end lange (hvorfor bede folk om at læse en masse bare for at få dem til at klikke for at læse endnu mere). Men i bund og grund afhænger det hele af, hvad din målgrupper responderer bedst på.

Men der er noget, størstedelen af artikler misser, når de fortæller om hvilken type Facebook status der virker.

De skal indeholde et lille “ask”.

- Altså bede læseren om at gøre noget.

Det er det mest vanvittige ikke at inkludere i din status. Det kan være alt fra at inkludere dit link i din status og bede folk klikke på billedet nedenfor.

De mest succesfulde folk på Facebook følger alle den metode:

Billede 31.png
Billede 32.png
Billede 33.png

Alle disse statusser indeholder enten et link til content eller et “ask” til at klikke på link nedenunder. Det er den type direkte “ask” der gør det langt nemmere for læseren at agere på din besked - de bliver nærmest guidet til at klikke der, hvor du gerne vil have.

Så glem ikke at inkludere et “ask” i din Facebook status.

FÅ DET PERFEKTE FACEBOOK CTA CHEAT SHEET

Jeg har lige givet dig fire søjler til den perfekte Facebook call-to-action, så du kan begynde at cashe ind på al den trafik.

Men der er meget at huske, ikke?

For at gøre det lidt nemmere at lave den perfekte Facebook CTA, har jeg lavet et cheat sheet der giver dig de bedste high-level tips, så du aldrig glemmer disse tips i denne guide.

Hvis du deler noget på Facebook, så husk at downloade det her cheat sheet, så du laver den perfekte CTA hver eneste gang.

>> FÅ CHEAT SHEETET HER <<