3 min read

Interaktiv product demo: En PLG oplevelse der øger din konvertering

En simpel PLG oplevelse der øger din konvertering.

👋 Hej, jeg hedder Thomas og velkommen til mit newsletter 🤩 Her skriver jeg om at bygge, vækste og skalere startups 🌱 ... og det er 100% gratis 😉

Lige hurtigt inden vi starter: Har igen åbnet min kalender for en ny omgang Open Door sessions - så er du B2B SaaS founder eller CEO, kan du booke 45 min i min kalender og sparre på alt om din growth strategi👇


Hvad er en undervurderet måde at øge konverteringen af dine high-value website visitors til kunder?

At tilføje en on-demand interaktiv product demo:

Karstens kommentar er til et opslag på LinkedIn, jeg lavede om hvordan on-demand interaktive product demos på dit website øger konverteringen af dine high-value website visitors.

De fleste B2B SaaS virksomheder snuser lidt til PLG, men desværre er de færrestes produkter klar til en self-service oplevelse.

Men hvad hvis jeg fortæller dig, at du kan give dine website visitors en god PLG oplevelse - altså gøre dit produkt midtpunkt for at acquire, konvertere og ekspandere kunder - uden at ændre en eneste linje kode?

Prøv at tilføje en on-demand, interaktiv product demo: en selvguidet produkt-oplevelse du kan tilføje på dit website (eller i din app).

Min erfaring er, at de prospects der prøver din interaktive product demo bliver product-qualified og hurtigere bliver klar til at købe sammenlignet med den mere traditionelle vej med “book demo” - og det er uanfægtet om dit produkt er klar til en self-service oplevelse eller ej.

Da jeg sidste år arbejdede med Morningscore, tilføjede vi blandt andet denne on-demand interaktive product demo på deres website (klik på 'Preview' i headeren):

Morningscores interaktive product demo

… og resultaterne taler vist for sig selv.

En interaktiv product demo skaber altså værdi for dine prospects, forbedrer købscyklussen og gør dig mere effektiv - what’s not to like?

Tænk på en interaktiv product demo som værende en udvidet version af din salgs demo.

Målet er det samme: At vise dit produkt og værdien, det kan skabe for dine kunder.

Fordelen ved interaktive product demos er, at det giver brugeren mulighed for kvit og frit at klikke sig rundt i dit produkt, ofte supporteret af en guidet tour.

Det giver dine potentielle kunder en langt mere hands-on samt realistisk oplevelse af, hvordan det ville være at bruge dit produkt.

Morningscores interaktive product demo (klik på 'Preview' i headeren) er baseret på dummy data, men det giver dig med det samme en produktoplevelse, hvor du nemt kan forestille dig oplevelsen med din egen data.

En interaktiv product demo giver dig en række fordele:

1) Produktet taler for sig selv

Du giver dine prospects en mere engagerende oplevelse og gør dem bedre i stand til at vurdere, hvad dit produkt kan. Derudover bliver det nemmere for prospects at visualisere hvordan de rent faktisk ville bruge dit produkt.

2) Mindre friktion

Din interaktive product demo kan let blive embedded på dit website - eller du kan sende et link i din outreach. 

Ved at vise dine prospects dit produkt med det samme, gør du det langt nemmere for dem at forstå, hvorvidt dit produkt er et godt match.

Det forkorter din salgscyklus, hvilket betyder, at du bruger mindre tid og ressourcer på hvert salg.

… og ved at give dine prospects muligheden for at opleve dit produkt i hvert stadie af deres buyer journey, gør du oplevelsen markant bedre.

3) Giver en personlig produktoplevelse

Jeg siger det igen og igen: GENERISKE PRODUCT DEMOS ER SKOD !

I modsætning til dine elendige slide shows og video demoer, kan du med forskellige tours skræddersy oplevelsen til din ICPs behov - på den måde slipper du for at kede dem med irrelevante features, de ikke er interesserede i.

4) Kortere time-to-value

Fordi dine prospects kan få en personlig produktoplevelse, har du mulighed for langt hurtigere at skabe værdi. 

Det vil altså hurtigere gå op for dine potentielle kunder, hvad dit produkt kan gøre for dem, hvilket kan hjælpe med at forkorte din salgscyklus.

Hvis du vil hurtigt i gang, findes der en række fantastiske tools, der gør det nemt og bekvemt at bygge en on-demand, interaktiv product demo:

Det var det for denne gang! Nok min korteste artikel til dato, men jeg håber, du kunne bruge det 😊

Har du nogle spørgsmål, kommentarer eller input, så smid endelig en kommentar nedenfor 👇

… og ellers ses vi i din indbakke igen inden længe 👋